Fratelli Branca Distilleri er et italiensk foretak, etablert i 1845 av Branca familien, med hovedsete i Milano. Det hele startet da Bernadido Branca sammen med sine to brødre Luige og Gisueppe, satte igang produksjon og distribusjon av Fernet-Branca.
Fernet-Branca er en brennvinstype, laget etter en hemmelig oppskrift, som siden skulle bli verdenskjent. Imidlertid var det takket være Maria Scala, den unge og energiske enken etter Bernodidos sønn Stefano, at Fernet-Branca ekspanderte og ble en stor suksess. I dag er Fernet-Branca europas mest populære urtebrennvin.

I løpet av årene har Fernet-Branca ekspandert hurtig og i tillegg til Fernet-Branca produseres Brancamenta, Caffè Borghetti, Candolini Grappa Ruta, Candolini Grappa Bianca, Carpano Punt e Mes, Carpano Antica Formula og Chianto Classico Villa Branca.

I dag, under sitt dynamiske lederskap, er Fratelli Branca nummer to på listen over de mest lønnsomme foretak i Italia. I løpet av de siste ti år har to viktige prosjekter blitt realisert. Det første var åpningen av et museum i Milano, dedikert til historien om Fratelli Branca Distilleri. Det andre var etableringen av The Maria Branca Study Center, et senter viet til tekniske fremskritt innen forskning på medisinske planter.

Fernet-Branca er sammensatt av mer enn førti urter og krydder fra hele verden blandet med førsteklasses sprit, som så blir lagret på eikefat i mer enn et år. Den særegne smaken og fargen fås gjennom bruken av helbredende planter som salvie og kamille.
Italia har et variert terreng og klima som er ideelt for noen av urterne brukt i Fernet-Branca. Urtene har gjennom årtider vært brukt til medisinske formål og er kjent fra skriftene til Hippokrates og Pliny.

Experience la dolce vita with Fernet-Branca
Opplev det gode liv med Fernet-Branca

Tradisjonelt blir den servert bar på slutten av et måltid, da som hjelp til fordøyelsen og for å rense ganen. Den kan også brukes til å sprite opp en espresso for å lage den berømte "caffè corretto" som blir servert over hele verden. I de senere årene, nå som nye generasjoner har oppdaget denne forfriskende drikken, har mange begynt å servere den med is, med cola, frukt juice, grenadin, eller bare litt mineralvann. Fernet-Brancas spesielle kvaliteter samt dens eksotiske smak og aroma gjør den alltid til en stimulerende, energigivende og smakfull drikk. Klikk "Fratelli Branca" i menyen til venstre for å gå til Fratelli Brancas hjemmesider for mer informasjon og spennende drinkoppskrifter med Fernet-Branca!